Welkom op basisschool Het Palet

Het Palet is een kleine, openbare school in het centrum van Alphen aan den Rijn. Aan de buitenkant zou je bijna niet zien, dat ons gebouw een school is! Dat komt, doordat de school is gehuisvest in het voormalige badhuis van Alphen aan de Rijn. Aan de prachtige, grote kastanjebomen op de speelplaats, kun je zien dat dit een historisch plekje is. De klimrekken en de glijbaan vertellen, dat hier een school is waar gewerkt en gespeeld wordt. Naast de school ligt onze eigen schooltuin, die door enthousiaste ouders en kinderen wordt bijgehouden.

Het Palet heeft vijf groepen met in totaal zo’n 115 leerlingen en een team dat bestaat uit een schoolleider, 7 enthousiaste leerkrachten, een intern begeleider en een onderwijsassistent. Dit aantal maakt, dat we elkaar allemaal kennen. Wij zijn een Vreedzame School. Dit betekent dat we gezamenlijk met kinderen aan steeds nieuwe thema’s werken om te leren hoe we respectvol omgaan met elkaar, hoe we conflicten oplossen, hoe we oor en hart voor elkaar hebben. Gezamenlijke afspraken en verantwoordelijkheid voor alle kinderen in de school zorgen dat we een eenheid vormen die zichtbaar en voelbaar is in de school. Iedereen hoort erbij en ieder heeft zijn of haar bijdrage.

Waar kinderen zich veilig en gewaardeerd voelen, komen ze tot leren. Met moderne methodes en middelen leren we kinderen de basisvaardigheden. Bij sommigen vraagt dat wat extra ondersteuning, bij anderen bieden we juist de uitdaging, zodat ieder kind zich met verschillende talenten en naar eigen vermogen kan ontwikkelen. We zoeken daarbij naar wat dit kind, in deze groep, bij deze leerkracht nodig heeft.

We zetten ons in om ons onderwijs up to date te houden. Zo krijgen alle kinderen vanaf de kleuters al Engels, werken we met Topondernemers om de wereld dichtbij te brengen en zijn er in alle klassen digiborden.

Er is nog veel meer te vertellen over deze school, waar we zo trots op zijn!
Heeft u interesse?
Maak een afspraak en kom eens langs om de sfeer te proeven, de mooie kleuren van ons Palet te bekijken en kennis te maken met ons professionele team!

Yvonne van der Geest

Schoolleider Het Palet