Schooltuin

De schooltuin
Hoewel Het Palet te vinden is in het centrum van Alphen, ligt er een prachtig stukje grond omheen! Wij zij er dan ook trots op, dat het groen naast de school is ingericht als een leerzame schooltuin. Wat is er mooier, dan zelf je zaadjes te planten, de opkomende plantjes te verzorgen, je te verbazen over wat de natuur ons brengt en de groenten zelf op te eten of te verkopen?

Jaarlijks worden de kinderen van groep 4 meegenomen, de tuin in. Zij volgen het hele proces vanaf het zaaien in maart, tot de oogst in het najaar. In de tuin is een schoolbord en staan bankjes. Op woensdag trekken ze hun laarzen aan en krijgen ze een les in de tuin. Daarna gaan ze aan de slag met ouders en de juf. Na de hersfstvakantie is de winterstop, en in maart begint het proces opnieuw met de volgende groep 4.

Het is fijn dat we enthousiaste ouders hebben die ons helpen met het verzorgen van de tuin en het meehelpen bij de tuinlessen. Extra hulp kunnen we altijd gebruiken. Ook opa’s en oma’s zijn van harte welkom!

Aanmelden kan bij schoolleider@obs-palet.nl.

Hieronder geven wij u een kijkje in de schooltuin!