Groep 4-5

Onze juf is: Michelle Oostwouder

U kunt de juf mailen!

Wat leer je in groep 4 en 5?

Wilt u weten wat er in groep 4 geleerd wordt? Klik hier!

Wilt u weten wat er in groep 5 geleerd wordt? Klik hier!

Nieuws uit groep 4/5

NME ‘Ik wil een hond!’

3 oktober hebben wij de NME les ‘Ik wil een hond!’ gekregen in de klas. Carla kwam samen met haar hond Djiba (van bijna 5 jaar) bij ons op bezoek. De kinderen hebben geleerd wat je nodig hebt voor een hond; bench, mand, voederbakken, riem, eten, poepzakjes enzovoort. Daarnaast hebben ze geleerd dat de honden 3 of 4 keer per dag uit moeten voor een wandeling om te kunnen plassen en poepen. De kinderen mochten aan Carla vragen stellen en vertellen over hun ervaring met honden. Tot slot mochten ze ook Djiba nog aaien. Uiteraard kreeg Djiba hiervoor een beloning van Jasmin en juf Eline die eerder nog wat bang waren voor honden. Het was een zeer leerzame en leuke les!

De eerste weken

Groep 4/5 is het nieuwe schooljaar in gedoken! De eerste schoolweek was weer even wennen. Voor groep 4 helemaal, want zij mochten voor het eerst naar boven. Dat was best wel een beetje spannend! Gelukkig mochten papa en mama nog even mee naar boven. We zijn dit jaar begonnen met 12 kinderen in groep 4 en met 10 kinderen in groep 5. Sommige kinderen hebben al eens bij elkaar in de klas gezeten, maar niet iedereen. we hebben met elkaar afspraken gemaakt, zodat het een super leuk jaar wordt! deze afspraken hebben wij allemaal ondertekent met onze vingerafdruk en onze naam. We zijn al flink aan de slag gegaan met leren, deze eerste weken. ‘Juf, het is wel een beetje veel allemaal!’, zei groep 4. Al die nieuwe dingen, zoals het zing-woord bij spelling en het vak taal, is ook veel. Maar groep 4 is er nu helemaal aan gewend. Voor groep 5 is het werk dit jaar ook weer een beetje lastiger. We werken nu met 3 verschillende rekenboeken en daar moest iedereen toch wel een beetje aan wennen. Groep 5 is dit jaar opgesplitst in 2 delen, maar we hebben elkaar al veel gezien! Zo hebben we hele mooie zomervakantie tekeningen gemaakt met elkaar en doen we ook topondernemers samen! We gaan nog veel meer activiteiten samen doen. Met elkaar wordt het een super jaar!